کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: با توجه به اینکه میوه و سبزیجات نقش بسیار مهمی در سبد غذایی دارند لازم است که نسبت به شستشو و ضدعفونی کردن آنها دقت و توجه لازم صورت گیرد.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: با توجه به اینکه میوه و سبزیجات نقش بسیار مهمی در سبد غذایی دارند، ضروری است که نسبت به شستشو و ضدعفونی کردن آنها دقت و توجه لازم صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ حمید حکت منش، گفت: سبزیجات از فساد پذیرترین محصولات کشاورزی هستند که به طور مستقیم با خاک و آفت کش ها ارتباط دارند و باید به خوبی شسته و ضدعفونی شوند.
وی در خصوص مناسب ترین روش برای شستشوی و ضدعفونی کردن سبزیجات عنوان کرد: برای شست و شوی میوه و سبزیجات ابتدا باید آنها را به خوبی پاک کنید تا گل و لای و مواد زائد آنها بر طرف شود.
حکمت منش، ادامه داد: در مرحله دوم آنها را در یک ظرف مناسب ریخته و به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرف شویی معمولی به آن اضافه کنید و ظرف را از آب پرکنید و خوب به هم بزنید.
وی اضافه کرد: سبزیجات باید به مدت 5 دقیقه در مخلوط آب و مایع قرار گیرند، سپس آنها را از آب خارج و آب را تخلیه می کنیم، پس از این مرحله مجددا ظرف را از آب سالم پر و سبزی ها را در آن قرار می دهیم تا تمام انگل ها و باقی مانده های مایع ظرف شویی از آنها جدا شوند.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، تصریح کرد: در مرحله سوم از شستشو برای ضد عفونی و از بین بردن میکروب ها مقداری پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف پر از آب می ریزیم ( به ازای هر ظرف ۵ لیتری، ۱ گرم ‹‹ نصف قاشق چای خوری ›› پودر پرکلرین ۷۰ درصد) و به طور کامل حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده به دست آید.
وی اذعان داشت: سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۵ دقیقه در محلول ضد عفونی کننده قرار می دهیم تا میکروب های آن از بین بروند.
حکمت منش یادآور شد: اگر پودر پرکلرین را در دسترس نداشته باشید می توانید از هر ماده ضد عفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه و فروشگاه های مواد غذایی وجود دارند، طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنید.
وی ادامه داد: در مرحله پایانی از شست و شو، میوه و سبزی های ضد عفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقی مانده ی کلر از آن جدا و سپس مصرف کنید.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از نمک برای ضد عفونی سبزیجات به دلیل در هم شکسته شدن سبزیجات و نمک دوست بودن بعضی از میکرو ارگانیسم ها (مانند وبا) مؤثر نیست.5